Субота, 27.04.2024, 01:27
Вітаю Вас Гість | RSS

"Решетилівський художній професійний ліцей"

РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ    ХУДОЖНІЙ    ПРОФЕСІЙНИЙ    ЛІЦЕЙ      ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ
Меню сайту
Форма входу

Головна » 2017 » Жовтень » 10 » 4 жовтня Решетилівський художній професійний ліцей відзначив 80 років з дня свого заснування
19:40
4 жовтня Решетилівський художній професійний ліцей відзначив 80 років з дня свого заснування

4 жовтня Решетилівський художній професійний ліцей відзначив 80 років з дня свого заснування

З цієї нагоди зібралися ветерани, колишні та нинішні  учні, майстри, викладачі та просто шанувальники ручної роботи. На день народження завітали і поважні гості  директор Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА Олена Харченко, голова Асоціації художніх училищ України Олег Капало, голова Решетилівської селищної ради Володимир Кузьменко, який відмітив, що ліцей знаходиться на високому рівні серед інших закладів цього профілю, голова Решетилівської районної ради Сергій Колотій. Виконуюча обов’язки ректора Київського державного інституту декоративно прикладного мистецтва та дизайну імені Бойчука Оксана Полтавець-Гуйда також приїхала на свято та закликала учнів Решетилівського ліцею вступати до їх закладу після випуску. Вітальні грамоти отримали видатні працівники ліцею, а також колишня директорка закладу Галина Головко, під час керування якої зводився головний корпус та будівля гуртожитку. Теперішня директорка Наталія Бігун подякувала жінці та всім ветеранам праці за роботу та вкладені в дітей час та душу, а також вручили подяку і коровай.

З нагоди свята, присутні гості  почули прем’єру гімну ліцею, автором якого став Віктор Ставицький та композитор Володимир Плюта.

Традиційно, гості могли споглядати на «родзинку» закладу, а саме Агенцію моделей, де учні та майстри представляють власні вироби. Доречі, цього року вишивка «білим по білому» була включена Міністерством культури до Національного переліку нематеріальної спадщини України. Решетилівською вишивкою цікавляться не тільки в рідному краї, а і далеко за його межами, адже минулого року ліцей приймав гостей з Японії які були просто в захваті від роботи наших майстрів.

Учні та педагогічний склад закладу беруть участь та популяризують свій навчальний заклад  у  різноманітних виставках, ярмарках і гідно представляють себе на обласному фестивалі «Решетилівська весна» .Отже, нам є над чим працювати та чим пишатись!

На святі, також був присутній і син відомої на весь світ майстрині Надії Бабенко в пам'ять якої минулого року була відкрита меморіальна дошка – Олександр Бабенко, який привітав всіх присутніх теплими словами.

В другій половині свята, гості були запрошені до стін ліцею, де вони могли споглядати виставки учнів та майстрів ліцею. Для ветеранів працівники підготували фільм в якому вони могли згадати ті минулі роки які вони провели тут – в Решетилівському художньому професійному ліцеї!

 

Переглядів: 541 | Додав: polga250574 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright RHPL © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz