Четвер, 02.05.2024, 01:02
Вітаю Вас Гість | RSS

"Решетилівський художній професійний ліцей"

РЕШЕТИЛІВСЬКИЙ    ХУДОЖНІЙ    ПРОФЕСІЙНИЙ    ЛІЦЕЙ      ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ
Меню сайту
Форма входу

Головна » 2017 » Травень » 3 » Японці в Решетилівці
09:36
Японці в Решетилівці

Минулої неділі 23 квітня Решетилівку відвідала делегація з Японії. Гості, переважно учасники японської асоціації танців народів світу, прибули з регіону Канто з центром в м. Йокогама. Вони приїхали в Україну з метою познайомитись з нашою культурою, побутом, традиційним одягом, а також вивчити український народний танець.

Побували гості і в Решетилівському художньому професійному ліцеї. У фойє головного корпусу гостей чекали майстер класи з вишивки, живопису, килимарства. Вразила їх і величезна писанка, виготовлена учнями та майстрами ліцею до обласного фестивалю «Решетилівська весна». Директор ліцею Бігун Н.В. провела екскурсію музейною кімнатою. Гості досить прискіпливо розглядали вишиванки, плахти та рушники, проте це були не всі сюрпризи від ліцеїстів, бо справжнім «культурним потрясінням» і неповторною родзинкою став вихід Агенції моделей. Кожна сорочка чи сукня викликала шквал емоцій та оплесків. А учениця ліцею Барсук Уляна виконала акапельно українську народну пісню. Гостей вразив і той факт, що народними промислами у нас займаються не поодинокі майстри, а цілі династії. Гості захоплювалися роботами Вакуленко Надії Вікторівни, сукнею її доньки Юлії, а синові Саші, який цього дня «записався у моделі», на знак особливої прихильності подарували паперового журавлика як побажання удачі і довголіття. І Юля і Саша працюють в ліцеї викладачами спецдисциплін. На прощання наші моделі та японська делегація зробили спільне фото, а на знак дружби гості для нього дістали прапори обох держав.

А ще справжнім здивуванням для японців стала алея сакур, що в парку Перемоги в центрі селища. Вони не йняли віри, що тут десь далеко в Україні, ці дерева не просто прижилися, а ще й готуються зацвісти. Один з гостей зауважив, що це «гірські сакури, які вважаються найкрасивішими з усіх існуючих.

Тож користуючись нагодою запрошуємо всіх поціновувачів мистецтва відвідати наше селище і наш ліцей, а також запрошуємо на обласний фестиваль народної творчості «Решетилівка весна-2017», який відбудеться 06 травня з 10 годин ранку в центрі селища.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 526 | Додав: Viktor-lev | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright RHPL © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz